10 ting du ikke skal sige til en gravid

 1. Hvornår skal I have nummer 2?
  Ja, indtil videre loader nummer 1 stadigvæk, sååååh.. give me a break!
 2. Cravings
  Jeg er ret sikker på jeg kunne lave en liste på 10 punkter kun omkring mad!
  Da jeg var gravid kunne jeg ikke røre en syltet agurk uden folk straks var over mig med ‘Ej har du så mega meget cravings efter syltede agurker???’
  I det hele taget fik jeg mange spørgsmål til cravings.. Og helt ærligt? Ja, jeg havde cravings, men det har jeg altid! Lige for tiden er det chokoladeboller og saltstænger!
 3. Hold da op, du har da godt nok meget vand i kroppen!
  Jep, jeg var en af dem med enorme mængder vand i kroppen! Jeg lignede vandballondyr.. Og det var så én ting.. En anden ting var, når folk i det jeg åbnede hoveddøren for dem udbrød ‘hold da op, hvor ser du bare opsvulmet ud, har du meget vand i kroppen?’ ..Dét fik mig virkelig til at føle mig smuk!
 4. Alfred??? Ej det skal han ikke hedde!
  Ja, den er god nok! Vi havde faktisk diskussioner med folk, som syntes de havde ret til at fravælge navne! Vi begik den dumhed at fortælle hvad han skulle hedde før han kom. Og det resulterede altså i, at nogle familiemedlemmer følte sig berettigede til at fravælge det navn for os! Jøsses! Det bliver i øvrigt stadig kommenteret og demonstreret med øjenrul osv.!

 5. Fødselsberetninger…
  Jeg var ufatteligt bange for at skulle føde! Jeg talte flere gange med min jordmoder om planlagt kejsersnit, og vi havde mange samtaler om at skulle føde! Men når man er gravid er der altid nogen der har spændende fødselsberetninger de enten selv har oplevet eller hørt fra deres moster kusines mand.. Og den eneste effekt var at jeg blev mere bange! Jeg spurgte selv dem jeg ville tale med, og det var rigeligt for mig!
 6. Må du godt spise det?
  Jeg ved godt det var i den bedste mening, men til sidst turde jeg næsten ikke spise foran andre mennesker, af frygt for deres fordømmende blikke og kommentarer! “Nej, jeg ved ikke om jeg må spise jordbær, men jeg gør det!!” havde jeg lyst til at råbe til sidst!
 7. Du spiser da i hvert fald for 2, hva’?
  Ja! Og jeg føler mig fuld berettiget, så stop med at dømme mig!
 8. Hold da op, har du virkelig brug for det? 
  En af de helt store glæder ved at være gravid, var for mig at bygge rede! At købe udstyr og alt det søde tøj! Og jeg havde ikke noget imod et råd om hvad der var godt og ikke godt at have, men jeg fik så mange kommentarer på, at jeg ikke havde brug for dit og dat, og at jeg havde for meget tøj osv osv. Jeg følte ikke det var særlig konstruktivt når jeg nu havde  købt de ting, og jeg var ked af at folk ikke kunne dele glæden over de fine sager med mig! Jeg har desuden erfaret, at det er så forskelligt hvad man bruger og er glad for, og det er faktisk svært at vide før man har prøvet det!
 9. Ring når du føder, så kommer vi!
  Der var mange som syntes de havde en særlig ret til vores barn før det var født! Og helt ærligt, hvis vi skulle efterkomme alles ønsker, at havde det halve af kongeriet jo siddet med til fødslen, klar til at være den første der holdt den lille! Det eneste jeg kunne tænke, når de i ramme alvor talte om alt det de ville, skulle og havde ret til var, om de havde glemt hvem der var moren? ..og om jeg mon havde noget at skulle have sagt?
 10. Det der sofabord kan I altså ikke have når babyen kommer!
  Igen, en velmenene kommentar, som bare fik min hjerne til at springes! Jo vi kan! Eller måske ikke, men det skal du i hvert fald ikke bestemme!

  Havde I nogle ting I bare syntes var helt vildt irriterende da i var gravide?

  xx

  Skærmbillede 2017-08-21 kl. 22.35.46

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: