10 ting du bør vide, når du skal være forældre!

Alle der har børn har prøvet det! Man tror efterhånden man er riiiimelig godt forberedt på det her lille menneskes ankomst, man har læst, man har hørt og man har sine fornemmelser.. Men så er der lige alle de ting man ikke får at vide.

 1. Spædbørn sover 18 timer i døgnet.. eller gør de?
  Jo, klart, det er der da nok nogle børn der gør. Men herhjemme fik vi et kolik-barn, som bestemt ikke var meget for at sove! Mit bud er, at han sov 12 timer i døgnet de første 4 måneder!
 2. Når baby sover kan du ikke ordne det praktiske!
  Hmm.. Igen, det er der måske nogle heldige mødre der kan. Jeg var ikke en af dem! Alfen sov ikke meget, og når han gjorde, så var det i mors arme – og jeg skal hilse at sige at det er svært at tømme opvaskeren med et sovende barn på armen!
 3. Babyer elsker at køre i barnevogn.. før eller siden!
  Jeg husker tydeligt den første tur med barnevognen, hvor alfen ikke skreg! Han var omkring 4 måneder gammel. Min sundhedsplejerske troede ikke på mig, så hun kom på et ekstra besøg, for at vise mig hvordan jeg skulle gøre.. Efter 2 timer gav hun op. Jeg modstod trangen til at sige “hvad sagde jeg”, men jeg havde sørme meget lyst til det! Han kom heldigvis efter det, og endte med at elske at komme ud og sove!
 4. Det bliver nemmere når de bliver ældre!
  Jo, det er da sjovt at han kan mere og mere. Så kunne han holde hovedet, så kunne han sidde, så kunne han kravle, så kunne han gå.. Og jeg ville lyve, hvis jeg ikke nogle gange ønskede mig tilbage til tiden hvor han bare lå, og var tilfreds med det, for jeg synes dælme der er meget at se til! Hvis der er mere end 2 sekunders stilhed i hjemmet kan man være sikker på at møde sin parteres paniske blik, efterfulgt af “hvor er Alfred???”!
 5. Man får et andet forhold til lort!
  Vi var et af de par der var sikre på at dette ikke ville ske! Vi er ikke typerne der er særligt afslappede omkring den slags.. Men så snart baby er kommet til verden så kan du være sikker på at det ændrer sig! Sætningen “hey skat, prøv lige at kom og se den her lort” ér en sætning du kommer til at bruge!
 6. Hvis du ikke har netflix, så få det!
  Ja, altså når man nu ikke kan ordne det praktiske når baby sover, og man ikke laver andet end at amme og skifte bleer når han er vågen, så kan man jo lige så godt køre nogle gode serier igennem! Og med tiden vil du være glad for at kunne slumre 10 minutter mere, mens den lille purk ser Postmand Per!
 7. Folk er ubehøvlede!
  Du vil få ting at vide, som du ikke troede folk kunne få over deres læber! Som “Han bliver mærkelig hvis han ikke snart bliver passet” eller “Hallo du der, du holder altså dit barn forkert!” eller “Skal han ikke lære at sove uden du vugger ham før han bliver 18?”.. og også meget værre ting! Be prepared! Og desuden vil du også komme ud for mange inædte kommentarer og rullende blikke fra folk der synes du er såååå irriterende fordi dit barn græder, eller fordi din barnevogn fylder eller…..
 8. Lær at sige nej!
  Vi havde mange barselsbesøg! Alfen kom til verden i starten af sommerferien, og de første 3 uger havde vi besøg HVER dag!! Og bedst som vi troede at det endelig var overstået (ja, sådan havde vi det til sidst), begyndte dem der var der først at komme igen.. og sådan forstsatte det så..
  Derudover pressede nogle på for at passe ham, andre presser på for at han skal have slik og kage (hvorfor??) og jeg kunne blive ved! Lær at sige nej! Det er et lille, men svært ord, som man skal øve sig på!
 9. Væn dig til at rydde op!
  Ja, altså når de er små og bare ligger, så er det jo nogenlune overskueligt.. Men når de bliver ældre, så udvikler de en evne til at rode.. og jeg mener virkelig rode! For hver ting jeg ligger på plads har alfen rodet 3 ud.. og det stopper først i det sekund han sover!
 10. Lyt til dig selv!
  Du er barnets mor (eller far), og du  ved hvad der er bedst! Så uanset hvad folk siger, så stol på dig selv og dine instinkter!

Hvad ville I tilføje til listen?

 

Tak fordi du læste med!

 

xx

Skærmbillede 2017-08-21 kl. 22.35.46

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: