Hvidmalede gulve

De af jer der følger med på Instagram ved, at jeg har været i gang med at renovere stuen på det sidste. Jeg har fået en masse spørgsmål til både vægge og gulve, og derfor har jeg besluttet at lave to små blogindlæg om processen.

Som overskriften antyder handler dette om gulvene, som jeg har malet. Jeg har længe drømt om at male gulvene i vores lejlighed, da de er så slidte og splintrede, og da vi endelig fik et ‘go’ fra vores udlejer greb jeg chancen. Det har jeg virkelig ikke fortrudt!

Hvilken maling og materialer?
Malingen jeg brugte til at male gulvene hedder “Hafnia Gulvmaling hvid” og er købt hos Røverkøb. I kan finde den her, og endda på tilbud lige nu!

Jeg skrev til Røverkøbs kundeservice for at få den rette rulle og pensen, og fik anbefalet en mohair glatrulle (husk skaft og stang hvis du ikke har det) og en præcisions pensel. Begge dele fungerede super godt til vores gulv.

Hvor meget maling?
Jeg brugte 2 spande (5 liter) til omkring 25-30 km2. Jeg malede 3 lag, og det var der lige præcis nok til. Det skal lige siges at vores gulv også sugede ret meget, fordi det er sååå slidt! Hvis jeg vidste vi skulle bo her længe endnu havde jeg, pga gulvets tilstand, malet et lag mere, men gulvet skal rives op når vi flytter, så jeg besluttede at jeg ikke ville købe mere.

Fremgangsmåde
Pga. pladsmangel havde vi desværre ikke mulighed for at tømme stuen helt, så vi rykkede alle møbler over i den ene halvdel af stuen og malede halvdelen af gangen. Det havde klart været nemmere at gøre det hele på én gang, så hvis man har den mulighed ville jeg gøre det!

Jeg startede med at støvsuge, vaske med almindelig trævask og vaske efter med rent vand så overfladen var helt ren. Sørg for at gulvet er helt tørt inden malingen kommer på.

Da gulvet var tørt malede jeg kanterne med en pensel og derefter var det bare at rulle malingen på med rulle. Det var super nemt! Jeg ventede et døgn mellem hvert lag, men det skulle være tørt nok til næste lag efter 4 timer.

Her ses før, 1. lag og 2. lag

6F1E1955-B1BB-4E50-83CA-57009728C25A kopi


Resultat
Jeg er virkelig glad for resultatet af vores ‘nye’ gulv! Ikke nok med at det lysner hele stuen, så er det også virkelig nemt at rengøre og der er ikke nogen af os der har fået en eneste splint siden det blev malet (før var det en daglig begivenhed at sidde med pincetten og hive splinter ud af både Alfreds og vores fødder).

Så hvis du går og overvejer at male dine gulve hvide, så kan jeg kun anbefale det!

Har jeg ikke fået svaret på alle jeres spørgsmål? Så stil endelig spørgsmål i kommentarfeltet eller på Instagram.

Før og efter.

Det endelige resultat

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: