For The Love Of Linen Part 2

Indeholder reklame

For et stykke tid siden skrev jeg et blogindlæg om min forkærlighed for det skønneste materiale jeg kender: Hør. Et slidstærkt, praktisk og smukt materiale som jeg ikke kan få nok af. Det begrænser sig ikke til en bestemt kategori, nej nej, det gælder dem alle; tøj, gardiner, sengetøj, møbler, vægkunst osv. J E G E L S K E R H Ø R!

Budgetvenligt alternativ til en hørsofa
Med det på plads vil jeg hurtigt bevæge mig videre, for jeg har nemlig udvidet mit sortiment herhjemme lidt siden sidst. I mit forrige indlæg skrev jeg hvor meget jeg ønsker mig en sofa i hør. Det gør jeg stadigvæk, jeg synes ikke der findes noget mere hyggeligt og pænt end en krøllet hør sofa i en simpelt minimalistisk design. Sådan havde vi desværre ikke råd til i første omgang. Derfor fandt jeg en anden løsning som både var nem, økonomisk og praktisk – især når man har børn.

Sådan ser det ud, vores budgetvenlige svar på en hørsofa. Jeg ved jo selvfølgelig godt det ikke er den perfekte løsning, men jeg synes faktisk det fungerer rigtig godt, og jeg elsker det nye look. Vi har valgt 2 lagener i farven Off White, Crushed som base og tilføjet et par matchende puder i en anelse mere rustikt look, men samme farve.

Det er pludselig blevet meget nemmere at vaske ‘sofaen’, og børnene kan sidde og spise i sofaen uden vi skal bekymre os for genstridige pletter osv. Desuden kan vi, hvis vi skulle få lyst, nemt og billigt skifte farven ud og stadig have god brug af lagenerne – det er nemlig de bedste laguner at ligge på.

Alt efter hvilken sofa man har kan man jo selv ligge, minde og folde lagenerne som man vil, jeg har lagt det lidt ‘rodet’ på med vilje, fordi jeg synes det er lidt hyggeligt i det ellers ret minimalistiske miljø vi har.

Herunder er et par billeder til inspiration fra andre hjem som også har valgt at indrette deres sofa med hørlagener.

what i love | White couch cover, Diy couch cover, Home living room
https://www.pinterest.dk/pin/547257792202043500/
Are white couches family friendly or a no-go zone? | Stuff.co.nz
https://www.stuff.co.nz/life-style/home-property/90928242/are-white-couches-family-friendly-or-a-nogo-zone
love shabby chic of covering a couch with linen sheet. | White living room  decor, Home, Living room makeover
https://www.pinterest.dk/pin/130041507964987931/

Mit absolutte favorit sengetøj
Sidste gang jeg skrev om hør havde jeg netop fået mit første sæt sengetøj i hør, og jeg var og er simpelthen så glad for det at det endte med et sæt mere. Vask efter vask bliver det kun bedre, blødere, pænere. Det bliver ikke grit i farven, det går ikke op i sømmene, det er håndværk af 1. klasse og det er hør i en fantatisk kvalitet. Denne gang har vi valgt sengetøj i en naturfarvet forvasket udgave sammen med et matchende lagen i samme naturfarve. Det er fuldstændig lige så skønt som det andet sæt, og vi skifter stort set kun mellem disse to sæt.

Jeg har allerede udset mig et sæt jeg ønsker mig næste gang, denne gang i en mere våget og sommerlig farve, nemlig dette gule sæt. Er det ikke skønt?
Som nogle af jer måske ved, så har jeg en kærlighed for gul, så selvom jeg oftest bevæger mig i de neutrale og klassiske farver, så kan jeg alligevel godt lide at blande lidt farve ind hist og her, og denne solgule farve minder mig om varme sommerdage, solbrændt hud og solskin.

https://www.linenme.dk/sengetoej/sengetoej-saet/sengesaet-hoer-gult-stenvasket

Hør i vores hjem
Til sidst et lille blandet galleri med billeder fra vores hjem. Som I kan se indgår hør i alt fra soveværelset til stuen og børneværelset. Ja selv i garderoben, i køkkenet og på badeværelset finder I hør. Endnu en varm og kærlig anbefaling fra mig til den familieejede virksomhed LinenMe som aldrig går ned på kvalitet og godt håndværk.

Jeg håber dette skriv har inspireret jer til hvordan man nemt kan bruge hør i sit hjem, kan opgradere en sofa eller forkæle sig selv med det bedste sengetøj jeg endnu har prøvet.

Tak fordi I læste med!

xx

For the love of linen

Sponsoreret indlæg

Et af mine absolut favorit tekstiler er hør. Ud over at hør er enormt pænt, især er jeg vild med det stenvaskede krøllede look, så har det også en masse gode egenskaber som fx at være varmeregulerende og enormt slidstærkt.

For en måneds tid siden dumpede en pakke fra en lille Litaunsk familievirksomhed, som hedder LinenMe ind af døren. Inga, som er stifter af virksomheden brænder for at lave hør tekstiler som er slidstærke og som kan bruges igen og igen og som passer ind i et stilfuldt hjem som vægter kvalitet og æstetik.

Når jeg indretter mit hjem, tænker jeg meget over hvordan jeg kan indrette simpelt og stilrent men stadig få det til at se hyggeligt og indbydende ud.
En af de ting jeg elsker ved hør, er at det netop har en egenskab til at se simpelt ud, men med dets krøllede og bløde look samtidig formår at skabe en helt særlig stemning.
Jeg tror ikke jeg ved noget mere hyggeligt og stilet end en sofa i hør med det der krøllede stenvaskede look.

Derfor har jeg også sørget for at der findes hør flere forskellige steder i mit hjem – og jeg har mere på ønskelisten!

Tidløs kvalitet og luksus i soveværelset
Efter 10 år med dobbeltdyne har min mand nu fået en kugledyne, hvilket har betydet at vi begge er gået over til enkeltdyner. Vi har fået de lækreste dyner fra Fossflaskes. De laver dyner med allergivenligt fyld og uden animalsk indhold. Dynerne føles spøde og ‘fluffy’ fuldstændig ligesom en ny dundyne. Anders har fået en forårsdyne, den er lidt tyndere end min, fordi han også har kugledynen, og jeg har valgt en efterårsdyne.

Lagen og sengetøj har jeg valgt i en fin forvasket kvalitet i farven off white. Det er en type med et meget krøllet look, og det betyder også at du aldrig skal bekymre dig o, at skulle stryge, hvis du er en af de typer der finder på den slags 😉 Lagenet har jeg valgt i en stor størrelse så det hænger ud over siderne på sengen, det synes jeg også er med til at give et hyggeligt og indbydende look.

En indbydende og rolig atmosfære i stuen
I stuen har jeg valgt de smukkeste hør gardiner med bindebånd i toppen i en tyk kvalitet. Farven hedder ‘havregrød’ og selvom navnet måske ikke lyder så sexet, så er det en virkelig fin farve som komplimenterer vores lyse indretning rigtig fint. Gardinerne fås i flere forskellige størrelser og hvis du har brug for special mål kan du også skrive til firmaet med en forespørgsel på dette da de fleste produkter bliver syet i hånden.

Gardinerne er som sagt i en tyk kvalitet og holder faktisk lyset godt ude. Man kan heller ikke se igennem, hvilket især er vigtigt for os da vi bor i stueetagen.

Ud over gardinerne har jeg også fået den smukkeste naturfarvede dug som har en fin flosset detalje i kanterne. Den er tyk og lækker i kvaliteten og kan nemt vaskes i vaskemaskinen.

Jeg elsker at have dug på, og når jeg ind i mellem får lyst til et mere hyggeligt og ‘rent’ look i stuen ryger den på uden at jeg er bange for at få pletter på, for jeg har faktisk ikke oplevet noget der ikke gik af endnu – rødvin, solbærmarmelade, kødsovs, you name it, det er gået af.

Mere hør? Ja tak!

Nogen vil måske mene at det kan blive for meget, men jeg har meget mere hør på ønskelisten. Nogle lækre sofapuder og med tiden måske også den drømmesofa i hør jeg altid har ønsket mig. Alternativt har jeg overvejet muligheden for at købe et stort lagen og bruge som et overbetræk på sofaen, og hvis der så senere skulle blive råd til drømmesofaen har man jo bare et eksta lagen til soveværelset. Det ville være et argument der talte til min kære mand.

Jeg har også allerede tilføjet mere sengetøj til min ønskeseddel, for det er det pæneste og lækreste sengetøj vi nogensinde har ejet. Jeg drømmer også om et stort quiltet sengetæppe i naturfarvet hør.

Hørgardinerne vil jeg gerne fortsætte med i vores øvrige rum, for jeg synes virkelig de skaber en virkelig dejlig atmosfære i rummet. Min oprindelige tanke med min gardinvæg i soveværelset var faktisk at det skulle være i hør med små påsyede tørrede blomster. Kan i forestille jer hvor smukt det ville se ud?

Ud over hør i min indretning er jeg også virkelig glad for det i min garderobe. Derfor er der også lidt forskelligt på ønskelisten til mig selv og børnene, bl.a. en hør morgenkåbe, pyjamas, de perfekte vide lyse hør bukser og en god hør maxi kjole.

Støt de små virksomheder

I denne tid er det virkelig vigtigt at vi støtter de små virksomheder, og selvom jeg har fået produkterne i gave mener jeg virkelig fra hjertet at de produkter er alle pengene værd hvis du ønkser noget som er pænt, klassisk og i lækker kvalitet. Et ensfarvet sæt sengetøj i hør går ikke af mode, så det er en god investering som du kommer til at tilbringe mange gode timer i.

Hvad er dit bedste hør-køb?

Til sidst må jeg lige høre om der er nogen på linjen som også elsker hør, og som måske har nogle ting de er glade for som jeg ikke har nævnt? Jeg er sikker på min mand vil være meget taknemmelig for et par ekstra gaveidéer til hans søde kone 😉

Tak fordi I læste med!

xoxo
Maja

Familiens hjerterum

Indeholder reklame

Hvis I følger med på Instagram har I måske bemærket at der er sket en del i familiens hjerterum, nemlig vores stue! Bl.a. nye møbler fra Sofakompagniet, VIA Copenhagen og et smukt vitrineskab i jern fra Direkte Import.

Jeg elsker når der sker forandringer, og jeg elsker at tage udfordringen op at få et hjem med børn til at se pænt ud, samtidig med at der skal være plads til de små. 

Nye møbler fra Sofakompagniet
Der er rykket flere møbler ind fra Sofakompagniet, et brand som jeg længe har fulgt tæt, fordi jeg synes de gør det virkelig godt! De har nogle enormt smukke møbler af høj kvalitet og til en rigtig god pris!
Derudover har de mulighed for at man kan designe sine egne møbler og give det et personligt præg, og det synes jeg er vildt fedt! 

Vores nye sofa hedder Rover, farven hedder Todd Grey Brown, og benene er Smoaked Oak. Jeg havde faktisk en drøm om en rustfarvet sofa i velour, men min kære mand var ikke nem at overtale, så vi endte med Rover, og vi er så glade for den! Man sidder godt og ret i den hvilket var et must, fordi Anders har virkelig mange rygproblemer! Jeg er helt vild med at farven ikke bare er grå, men har en varm tone med et brunt skær.

 

Lænestolen Louis, et møbel jeg har drømt om sååå længe, og nu hvor den er her fatter jeg ikke vi kunne leve uden! Vi kalder den ‘morfar stolen’ for det er sådan en stor dejlig stol med plads til alle børnene på skødet og man kan også snilt tage sig en morfar i den! Jeg elsker at sidde i den, og Ellie og jeg bruger mange gode timer på amning og hygge lige dér! 

 

Logan er den sidste tilføjelse fra Sofakompagniet. Et smukt rundt spisebord i Smoaked Oak. Det er nemt at vedligeholde, slet ikke sart (det er et kæmpe plus når man har børn) og så elsker jeg den måde et rundt bor kan samle folk på! Jeg sparer en masse vask af duge, for dét bord er smukt nok i sig selv, det behøver ingen dug! 

 

Børn i stuen
En af de ting der er meget vigtige for mig når jeg indretter, især i stuen, er at der er plads til børnene. Børnene har hver deres lille Nofred stol ved sofabordet, og Alfred elsker at han har sin egen lille plads der. Begge børn har en stol ved spisebordet og der står et lille dukkehus, som er så fint at det bestemt er en stue værdig, og Alfred elsker at lege med det. Til sidst har de et lille skab i børnehøjde, hvor det legetøj der bliver brugt mest ligger. Det er nok den løsning jeg er aller mest glad for i forhold til børnene, det giver mig mulighed for at rydde stuen og sørge for her er pænt, men Alfred kan alligevel til hver en tid komme til hans legetøj når han vil.

 

Et nyt hjem til mit stentøj
Jeg har en stor svaghed for stentøj, og i takt med at samlingen er vokset har jeg længe gået og drømt om et stort smukt vitrineskab.

Den drøm er endelig gået i opfyldelse med dette store smukke vitrineskab i jern fra Direkte Import. Det er simpelthen bare så lækkert, super rummeligt, perfekt størrelse og kvaliteten er i top helt ned til magnetlukningen i lågerne.

Hvis jeg nogensinde skal bruge mere opbevaringsplads til stel og stentøj vil jeg helt klart gå til Direkte Import, der er simpelthen et mega stort og lækkert udvalg af vitrineskabe, både i metal og træ, til virkelig fornuftige priser!

 

Første klasses håndværk fra Via Copenhagen
Kære VIA Copenhagen sendte mig lige før jul en overraskelse,  nemlig vores nye sofaborde. VIA Copenhagen er en dansk virksomhed som producerer møbler på deres eget værksted i Præstø. De kan virkelig deres kram, og jeg har truet dem med at flytte ind på værkstedet, for jeg gad faktisk godt have nærmest alt hvad de laver! Det er håndværk på højt plan og hvis man køber sit møbel fra herfra er der med garanti mulighed for at være med i beslutninger og personliggøre sine møbler – jeg er virkelig stor fan!

Troels fra VIA Copenhagen har lavet bordene specielt til mig, og jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået en så fin gestus. De er helt vildt smukke, og det er så smart til vores lille lejlighed at man kan skubbe dem lidt ind under hinanden så de ikke fylder så meget, men alligevel kan trække dem lidt væk fra hinanden når vi er mange. Så selvom de er meget anderledes end det bord jeg drømte om, så er jeg blevet glad for dem, og de er med til at skabe et personligt og varmt udtryk i vores stue.

 

Den lille detalje og store forskel
Den sidste lille detalje jeg vil fortælle om, er en lille detalje som har gjort en kæmpe forskel i stuen, nemlig vores radiatorskjuler fra Røverkøb. Der er ikke meget andet at sige om den end at den er helt vildt smuk, og jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke har fået sådan en for længe siden! Og nååh ja, så ønsker jeg mig en til både soveværelset og børneværelset også!

 

 

Nye drømme og idéer
Jeg har altid idéer og drømme til min bolig! Jeg er ikke typen der går så højt op i nytårsforsætter, men jeg har faktisk besluttet mig for at 2019 skal være året hvor jeg bliver bedre til at springe ud i nye ting! Vælge mere med hjertet i stedet for med hjernen! Tage de sjove valg frem for de praktiske, hvis jeg føler for det. Kan I mærke hvor jeg vil hen? Nemlig! Jeg ønsker mig stadig en orange veloursofa!  Et møbel med et statement og med personlighed! Pt er det de her to (øverste fra Sofakompagniet, den nederste fra Broste Copenhagen) jeg har drømmer om, og jeg skal nok få manden overtalt.. tror jeg nok!

125603194294_astha_3seater_1760x880grey_v1flot-velour-sofa-i-farven-caramel-brun---31000015-fit-2000x2000x75

Derudover har jeg også stadig en drøm om det der for mig er det perfekte sofabord, det her smukke ovale bord fra smukke VIA Copenhagen, som jeg synes ville komplimentere en orange sofa meeeeega godt! 

via_120x60_ellipse_whiteoil_1024x1024

Jeg drømmer om nye spisebordsstole, øverst på ønskelisten står de her fra Findahls.

skærmbillede 2019-01-16 kl. 22.52.46

Jeg drømmer om at børnene skal have ens høje stole fx de her skønheder fra Budtz Bendix!

 

Jeg drømmer om et lækkert gulvtæppe under sofaen, en gulvlampe til min lænestol og om en smuk lys farve på væggene.

Ja, drømme og idéer er der nok af, men indtil nu er jeg bare så glad for at vores families hjerterum konstant kommer tættere på at være perfekt, og at vi er nået så langt som vi er! Vi elsker at være her, vi bruger meget tid sammen her, og jeg stornyder at være herhjemme på barsel!

Tusind tak fordi du læste med!

 

xx

Skærmbillede 2017-08-21 kl. 22.35.46

Bedre Nætter for mor og far

Dette indlæg indeholder reklame for Bedre Nætter

 

Anders og jeg har fået ny seng! Ja, den er god nok, det er vores tur til at blive forkælet, og det er vi sandelig blevet! Jeg tror det er det bedste møbel vi nogensinde har haft i vores hjem, og aldrig før har jeg glædet mig SÅ meget til at skulle i seng!

Billede 21-12-2018 13.31.51

Køb din seng online
Vores nye seng er fra Bedre Nætter, som er en online sengeforhandler. Det vil sige at de kun sælger senge online, og det kan for nogen lyde lidt skræmmende. Hvem ville dog købe en seng online, uden at have prøvet at ligge i den først?
Mig!

Bedre Nætter tilbyder en virkelig god online service, og man har både mulighed for at skrive og ringe til dem om vejledning. De ved rigtig meget om deres senge, og ærlig talt, så giver jeg meget mere for god og faglig vejledning end jeg giver for min egen knap så faglige vurdering efter at have ligget i 10 forskellige senge i en butik.

Det er virkelig nemt at handle på deres hjemmeside, og man bliver nemt guided igennem valg af madras, top madras, sengegavl, farve osv.

En smuk seng giver et smukt soveværelse

De fleste mennesker har ikke ret meget mere end en seng og et skab i deres soveværelse, og for mig at se er sengen hovedelementet i et soveværelse. Derfor gør det også utrolig meget i soveværelset at have en pæn seng.

Vi har valgt sengen i en smuk sandfarve, og jeg er helt vild med både farven og materialet. Modellen vi har valgt hedder Venus Luna. Det jeg særligt faldt for ved denne model var at den er meget enkelt og klassisk, hvilket jeg er stor fortaler for, især når det er et møbel man skal have i sit hjem mange år frem. Vi har valgt egetræsben og en chesterfield sengegavl, og de detaljer er for mig det der sætter prikken over i’et. Hver gang jeg går ind i soveværelset beundrer jeg det smukke møbel og især sengegavlen, og hver gang jeg ligger mig i den har jeg en følelse af luksus og velvære.

Komfort og vores valg af madrasser

Det er første gang Anders og jeg har en rigtig god seng. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal definere en rigtig god seng, men altså.. det er første gang der er forskel på vores madrasser, første gang vi har fået vejledning i hvad der er det rette valg for os og første gang vi ligger os i vores seng og kan mærke en stor forskel.

Anders har fået en madras der er ‘fast’ og jeg har fået den der hedder ‘medium’, begge passer til vores individuelle vægt. Vores topmadras er Bedre Nætters Latex Lux top madras. Vi har prøvet memoryfoam, og det var ikke noget for os, men denne her topmadras er super lækker til vores behov og smag.

Generelt virker alle elementer virkelig lækre, og man er ikke i tvivl om at det er en kvalitetsseng man står med på noget tidspunkt.

Billede 21-12-2018 13.09.24 (1)

Praktisk om køb af seng hos Bedre Nætter

Hvis du står og overvejer at skulle have en ny seng er der nogle praktiske sager jeg gerne vil fremhæve.

  1. For det første var sengen utrolig nem at samle. Ja, faktisk så nem at jeg klarede det meste alene med en baby i viklen på maven. Madrasserne skal man gerne være to om at ligge op, for de er skridsikre og derfor ikke ret nemme at mingelere rundt alene – det er jo så heldigvis en stor fordel når sengen er samlet. Betrækket på sengen er aftageligt, og kan faktisk også tilkøbes i andre farver, hvis nu man skulle fortryde valg af farve eller hvis det bare trænger til en opfriskning vaskemaskinen ikke kan klare.
  2. Bedre Nætter tilbyder 100 dages prøve, så hvis du er nervøs for at handle online kan dette måske være med til at få dig på andre tanker. Tænk at kunne prøve en seng i dit eget hjem over en længere periode, og så have mulighed for at fortryde hvis det føles forkert?
  3. Hos Bedre Nætter har du mulighed for at betale over 10 måneder, og det er selvfølgelig rentefrit. Det vil sige at du kan dele betalingen op over 10 måneder og stadig få sengen til helt samme fordelagtige pris – for de har nemlig også prisgaranti!

Billede 21-12-2018 13.16.48 (1)

Så hvis du som vi er en af dem der har gået og drømt om en ny og ordentlig seng i mange år, så kan jeg bare sige at jeg synes du skal springe ud i det! Jeg lover du ikke vil fortryde det! Tænk på at du bruger 1/3 af dit liv i din seng 🙂

Tusind tak fordi du læste med!

xx

Skærmbillede 2017-08-21 kl. 22.35.46

 

 

1, 2, 3 og væk med børneeksem

De af jer der har fulgt med på Instagram ved, at Ellie har kæmpet med børneeksem siden hun var knap en måned gammel.

Både læge og sygeplejerske anbefalede Decubals 70% fedt creme, og hvis det ikke hjalp skulle vi ud i en hormoncreme, og ærlig talt, så synes jeg det føltes helt forkert, især når hun er så lille.

Jeg lavede et opslag på Instagram og spurgte om råd og erfaringer, og min indbakke bugnede med beskeder fra søde følgere der ville hjælpe. Det var så dejligt!

Der var et par der skrev om det naturlige produkt, Kræs babybad, som er noget man putter i badevandet. Jeg besluttede at det var værd at prøve, når det nu var helt naturligt. Vi fulgte anvisningerne (vi startede ud med den variant med kokos, fordi Ellie var meget tør, men nu bruger vi begge varianter lidt på skift), badede hende hver dag, duppede hende tør og smurte hende ind i creme bagefter. Der var virkelig mange der anbefalede en creme fra A-Derma, så efter et stykke tid med Decubal uden resultater besluttede jeg mig for at give den en chance, og det viste sig at være den helt rette kombination for os.

 

Sådan så hun ud en uge før vi startede behandlingen. Det kan måske være svært at se, men det var stort set over alt på overkroppen, og til sidst nåede det hele vejen ned at benene også. Selv rundt om øjnene og inde i ørene.

Allerede efter et par bade med Kræs Babybad begyndte hendes rødmen at aftage, og mens vi stadig brugte Decubal havde hun ‘kun’ tør hud. Hun lignede jeg-ved-ikke-hvad, skallede over alt på kroppen, men rødmen var væk! Da vi skiftede Decubal cremen ud med den fra A-Derma skete der pludselig mere, og jeg tror vi i løbet af 14 dage havde hendes bløde babyhud helt tilbage. Derefter trappede vi badene ned til hver 2. dag, så hver 3. dag osv.

Sådan her så hun ud efter et par bade.

 

Når hun har været meget ude på de rigtig kolde dage kan man se det er på vej tilbage, og så øger vi intervallerne mellem badene, men alt i alt har vi stort set fået det helt væk.

Det er simpelthen så fedt, og siden I var så mange der kæmpede med eksem besluttede jeg mig for at jeg ville dele det her med jer alle, selvom jeg godt ved det ikke er sikkert alle reagerer på samme måde.

 

Sådan ser hun ud nu. Helt fin og blød, lige som det er dejligst med små babyer.

Jeg håber det vil komme nogle af jer til gavn, for ærlig talt var det hjerteskærende at ens lille baby som burde føles helt blød og lækker i stedet føltes som et sandpapir, og var enormt generet af det!

Tak fordi I læste med!

xx

Skærmbillede 2017-08-21 kl. 22.35.46

God søvn til hele familien

Indeholder reklame for Fossflakes.

Når man får børn får søvn pludselig en helt anden betydning. Før vi fik børn var jeg altid ret panisk omkring minimum at få 8 timer hver nat. Jeg har siden jeg var helt lille altid sovet meget, mine forældre har fortalt historier om hvordan jeg sov til kl. 10 hver dag hvis jeg ikke blev vækket og alligevel selv kom og bad om at komme i seng før sengetid.. jeg håber aldrig de har fortalt det til andre forældre, det ville jo nærmest være ondt 😉

Desværre har mine børn indtil videre ikke arvet dette sovehjerte, og jeg har de sidste 2 år affundet mig med at sove meget lidt og meget dårligt. Det har også resulteret i at jeg har forsøgt en del forskellige ting for at få gode sovevaner for hele familien, og dem har jeg forsøgt at grifle lidt ned her.

Faste rammer og rutiner

De der har fulgt med på Instagram ved, at Alfred for nogle måneder siden blev storebror til en lille pige, Ellie. Af samme årsag blev Alfred i sommers rykket ind på sit eget værelse, fordi vi desværre ikke har plads til at have begge børn i soveværelset. Alfred er, og har altid været, meget sensitiv, og for ham er det ekstremt vigtigt med faste rammer og rutiner. Det tror jeg i virkeligheden det er for de fleste børn. Derfor bruger vi altid meget tid på at forberede og fortælle hvad der skal ske, hvornår og hvordan. De faste ting, fx putning, er nøje planlagt, og hvis vi afviger skal der ikke meget til før Alfreds verden braser sammen, især på de dage hvor han er ekstra træt.

Omkring kl. 18.00 kommer den første ‘advarsel’: “Alfred, det varer ikke så længe før du skal ind og putte, hvad kunne du tænke dig at lave indtil da?”. Vi prøver altid at holde aktiviteterne på et roligt niveau inden sengetid, for ellers kan han slet ikke falde til ro.

En halv times tid før puttetid bliver han skiftet, tænderne bliver børstet og han få nattøj på, og senest kl. 19.00 siger han godnat og går ind i seng med en af os, der bliver sungen de samme 3 sange (mig og Anders har hver vores, men vi skal hver især altid synge de samme) og vi snakker lidt om dagen. Vi siger godnat, lader døren stå på klem og tænder en lille lampe. Så ligger han der, nogle gange 10 minutter, nogle gange 2 timer. Han brokker sig sjældent, ligger egentlig bare og synger og slapper af.

Tryghed

Ud over faste rammer er Alfred også meget tryghedssøgende, hvilket har gjort det svært (især for hans mor) at skulle rykke ham væk fra os om natten. Den første tid på eget værelse sov Anders eller jeg på en madras på hans værelse, og Anders har også sovet derinde en periode efter Ellie blev født. Det er gået overraskende godt at flytte ham på eget værelse, og de fleste nætter sover han igennem uden at vågne. En af de ting vi fandt ud af hjalp på hans søvn var at han havde siderne på hans tremmeseng, ikke havde for meget plads omkring sig og havde en god tyk sengerand.

Billede 01-12-2018 13.29.12-2

Temperatur

Vi har vidst alle prøvet det, at vågne op midt om natten fordi der simpelthen er såååååå varmt! Eller at lige sig ind i et iskoldt soveværelse og bare ikke kunne få varmen, hvilket frarøver en dyrebare sovetid! Vi bruger altid meget tid og diskussion på at finde den rettetemperatur i soveværelset. Når jeg ikke ammer og bruger meget tid uden dyne på overkroppen er jeg altid den der vågner om natten og har hedeture, mens Anders altid fryser. Sjovt nok er det helt modsat i løbet af dagen.

Alfred sover godt når der er lidt varmere end vi har det i soveværelset, men han sparker også oftest dynen af i løbet af natten. Han sover gerne med en tynd ulddragt og nogle uldne sokker for ikke at blive kold når dynen ryger, men stadig at kunne ånde og regulere temperaturen hvis det skulle blive lidt for lunt under dynen.

Dyner og puder

Dobbeltdyne og hovedpuder til mor og far
Jeg har aldrig været i tvivl om at der findes gode dyner og puder. Jeg har bare aldrig vidst hvor stor forskellen er og hvor meget det betyder. Men for nylig fik hele familien nye dyner og puder fra Fossflakes, og jeg er helt vildt overrasket over hvad det har gjort. Anders og jeg besluttede da vi flyttede sammen at vi ville forsøge os med en dobbeltdyne. Vi havde hørt mange tale dårligt om det, så vi købte bare en billig en for at prøve det af, og så kunne vi jo altid opgradere hvis vi blev glade for den. Det er 7 år siden, og nu fortryder jeg vi ikke gjorde noget ved det før, for jeg har aldrig oplevet en så dejlig dyne før! Jeg glæder mig seriøst helt vildt til at skulle ind og ligge i den hver eneste dag!

Dynen vi har fået hedder Fossflakes Autumn dobbeltdyne, og den lever virkelig op til hvad firmaet lover på deres hjemmeside. Den er tung på den rare på, helt fluffy og lyder nærmest som at gå i nyfalden sne, og så er den allergivenlig – jeg har faktisk ikke hørt et eneste nys fra Anders om natten siden vi fik den.

Derudover har vi også fået nye hovedpuder, og dem var jeg meget spændt på. Anders og jeg har altid sovet med nogle meget flade hovedpuder, vi ved simpelthen ikke noget værre end de der høje puder man ofte ender med på hoteller. Puderne vi har fået hedder Fossflakes Pude Medium High, og de er faktisk ret høje i forhold til hvad vi er vandt til, men da vi lagde os på dem og stille sank ned uden at ligge med en ‘brækket nakke’ var vi solgt, og vores gamle flade puder føles pludselig lige så flade og hårde som at ligge hovedet på gulvet.

Dyner og puder til børnene

Børnene er også blevet forkælet med nye dyner og puder, og de trængte ærlig talt mindst lige så meget til det som os. Ingen af dem havde en hovedpude og begge deres dyner var så dårlige, alt fyldet endte altid i den ene ende og Alfreds var alt for tynd og let.

Nu har de begge fået en pude der passer til deres alder og en ny dyne. Begge dyner har en masse syninger der fordeler fyldet perfekt så man ikke ender med en dyne der kun har fyld i den ene ende. Alfreds dyne er tung på den samme måde som vores, den er ikke tung at bære, men den falder tungt over kroppen, hvilket er med til at skabe en god tryghedsfølelse for ham. Alfred har fået Fossflakes Junior Pude og Dyne som et samlet sæt, men man kan også købe dyne og pude adskilt.

Ellies bruger meget tid på at ligge svøbt ind i hendes dyne, og jeg er så glad for endelig at have en der regulerer temperaturen meget bedre end dem gamle, og samtidig er allergivenlig. Hun kæmper meget med børneeksem, så det betyder meget at der både er taget hensyn til temperatur og små sarte kroppe. Ellie har ligesom Alfred fået et sæt, Baby Dyne og Pude, men det kan igen sagtens købes adskilt.

Amning om natten

Jeg er begyndt at ligge ned og amme Ellie om natten, simpelthen for ikke at vågne for meget op når hun skal have mad. Jeg har svært ved at falde i søvn hvis jeg vågner rigtigt, og det fungerer bare godt at ligge ned og amme. Jeg gjorde det også med Alfred, og vidste at jeg denne gang var nød til at finde en løsning til at støtte mig ordentligt, både i ryggen og nakken, men også gerne noget til at støtte Ellie. I starten tog jeg en ekstra pude under hovedet, en bag ryggen og en foran som Ellie lå på.. behøver jeg sige det ødelagde ideen med at ligge ned og amme lidt? Så faldt jeg over Fossflakes U pude, og ærlig talt, så er den et stykke af himlen! Aldrig har jeg oplevet noget så dejligt, praktisk og anvendeligt på så mange måder. Jeg bruger den om natten, den gør det så nemt og overskueligt at ligge med Ellie hele natten, både når hun spiser og sover, Alfred bruger den når han rigtigt skal sidde og hygge med Ipad’en, Anders bruger den i sofaen når han skal flyde og have lidt støtte samtidig og jeg drømmer om at ligge i den og læse en god bog, når der engang bliver tid til det.

Så om du ammer eller ej, hvis du mangler et ønske til jul, så vil det her (sammen med en god dyne) være den største selvforkælelse! Den hedder The Original Fossflakes Comfort-U.

Bækkensmerter

Da jeg var gravid med Alfred fik jeg virkelig slem bækkenløsning. Jeg var sengeliggende i 3 måneder og fik streng besked på jeg måtte sidde op max 1 time dagligt fordelt over mindst 2 gange. Det er heldigvis meget bedre i dag, og jeg har fået nogle gode redskaber til at holde det nede, men en af de ting jeg ikke kan undvære er at sove med en pude mellem benene. Når det har været slemt har jeg måttet sove med flere, og det har mildest talt været noget bøvl. Hver gang man vender sig om følger dynen med, det fylder osv osv. Nu har jeg fået en pude jeg kan ligge med, som er lille og fiks, men som har den helt rette hårdhed til stadig at støtte som den skal. Hvis du har problemer med bækkenet, så kan jeg varmt anbefale at sove med denne Fossflake Knee/Ankle pude, hvis det er bækkenløsning vil jeg nærmest love at det lindrer og man ikke vågner op med større smerter næste morgen end man havde da man gik i seng!

 

Det var alt hvad jeg havde. Jeg er nysgerrig efter at høre hvad der giver jeres familie en bedre søvn? Kunne I være interesseret I at jeg samlede jeres svar og lavede et nyt indlæg med jeres svar samlet? Så skriv en kommentar eller en privat besked på min Instagram @majasode.

Tak fordi I læste med!

xx

Skærmbillede 2017-08-21 kl. 22.35.46

En personlig spisekrog

Indeholder reklame

Hvor finder jeg inspiration til indretning?
Jeg bliver ofte spurgt hvad der inspirerer mig og hvor jeg finder inspiration til vores hjem. Egentlig er det svært at svare på. Jeg ser konstant inspirerende hjem, både på Instagram, Pinterest men også i virkeligheden. Nogle gange ser jeg et møbel på et loppemarked som giver mig en idé, nogle gange ser jeg et møbel i et helt nyt katalog. Jeg føler ikke jeg leder efter bestemt inspiration, men jeg bliver inspireret på så mange måder i så mange forskellige situationer.

Stuens hjerte
En af de ting jeg synes er med til at skabe en personlig stil er at mixe nyt og brugt. Et af mine favoritsteder i vores stue er vores spisebord. Det er her familien samles hver dag, morgen og aften, før og efter en dag væk fra hinanden. Det er her vi lytter til hinanden, snakker sammen og nyder den sjældne intime familietid sammen.

Sådan har jeg gjort mit spisebordsområde personligt
Det er ingen hemmelighed at jeg har en svaghed for stole, og vi har efterhånden lidt forskellige omkring spisebordet. Nogle synes det ser rodet ud, men jeg synes det er med til at skabe den personlighed og varme som jeg godt kan lide i et hjem. Vi har alle sammen hver vores ynglingsstol, og det gør det kun mere hyggeligt.

Mit seneste fund er denne lækre bambusstol fra Møbelkompagniet. Den binder de andre stole så godt sammen ved at kombinere det lyse bambus og sorte metal, og det er allerede blevet ‘fars stol’.

Lige nu kan I spare 10% hos Møbelkompagniet med koden ‘majasode’.

Skærmbillede 2018-10-11 kl. 14.49.40

Ud over forskellige stole, så er jeg også blevet rigtig glad for at bruge dug. Det er en nem måde at skabe et elegant og simpelt look, og det går godt sammen med de forskellige stole. Jeg er især glad for duge i hør, og denne naturfarvede dug er min favorit for tiden.

IMG_9859

Loppefund er irriterende
Jeg tror ikke der er noget så irriterende som når nogen har fundet det perfekte loppefund.. for så kan man jo ikke bare lige gå ud og få et magen til. Og selvom det er en del af charmen ved loppefund, så kan jeg godt lide at det med at mixe spisebordsstole ikke nødvendigvis kræver smukke loppefund, men også kan gøres med produkter som vi alle kan få fingrene i uden at blive upersonligt. Den sorte stol er et af de irriterende loppefund, men de to lyse stole er faktisk udsalgsfund fra Ellos.

IMG_9861

Sådan ser det ud
Sådan her ser det ud, vores spisebordsområde. Jeg går og overvejer at male bordet sort, ligge en plade i permanent og udvide min stolesamling, for I ved, man kan aldrig få for mange stole, og jeg bliver aldrig færdig med at lave om i vores hjem.

Tak fordi I læste med, tak for inputs, inspiration og fordi I bliver ved med at synes det er sjovt når jeg laver om. I gør det endnu sjovere!

Tak for jer!

XoXo

Skærmbillede 2017-08-21 kl. 22.35.46

Nyt sofa cover fra Comfort Works

Indeholder reklame

IKEA Söderhamn sofaen
De af jer der følger med på Instragram ved, at jeg i foråret fik fingrene i en fin brugt sofa; nemlig den populære IKEA Söderhamn sofa.

En af grundende til at jeg valgte den sofa er, at man kan få alverdens smukke betræk til den (se lige et udvalg, og det er endda kun dem til Ikea Söderhamn), og jeg elsker idéen om at man kan få en ‘ny sofa’ uden at skifte sin sofa ud. Det er miljøvenligt og jeg kan godt lide idéen om at vi kan bruge denne sofa uanset hvilken stil jeg så beslutter mig for.

Comfort Works Sofa Covers
Jeg har været så heldig at få et nyt sofa cover fra Comfort Works. Det kom ind af døren igår, og i dag brugte Anders og jeg 20 minutter på at skifte det gamle ud med det nye – pære nemt, men det har virkelig gjort meget! Jeg føler faktisk vi har fået  ny sofa!

Betræk til mange forskellige typer sofaer
Comfort Works laver betræk til mange forskellige IKEA sofaer og stole, og der findes virkelig mange valgmuligheder, både i forhold til farve og materiale. I kan se hvilke modeller de laver betræk til her.

Mit valg af farve og materiale
Jeg har valgt en lys farve, lidt mere til den beige side end det originale betræk. Betrækket er fra serien ‘Luna’ som er en serie i hør der findes til et hav af forskellige modeller af sofaer og stole. Materialet er virkelig blødt, men også tykt og lækkert i kvaliteten. Jeg har valgt at få ‘slæb’ på, så man ikke ser benene foran, men Comfort Works tilbyder også andre typer ben til sofaen, hvis man fx hellere vil have ben i træ. Betrækket jeg har valgt hedder Luna Flax og I kan finde det her.

Hele processen har været så nem og professionel, man får nemt og hurtigt gratis farveprøver på alle de stoffer man synes er interessante og hvis man er i tvivl om noget er der god service og vejledning!

Nyt betræk – nyt look
Da vi havde sat det nye betræk på sagde jeg til Anders, at jeg allerede havde lyst til at købe et mere (åh, måske et i velour, og så med træben?), bare fordi jeg elsker at man kan skifte look så nemt og hurtigt uden at skifte møblet ud.

Betræk der (nemt) kan vaskes
En anden ting jeg elsker ved denne sofa er, at det er virkelig nemt at tage betrækket af og vaske det. Det har jeg virkelig gjort brug af mange gange, I ved, jordbærfingre og chokolademund fra ens søn og ølpletter fra ens mand kan forekomme 😉

Jeg har fået så mange henvendelser omkring vores sofa siden jeg købte den, og som jeg også har skrevet til jer alle sammen individuelt, så er jeg bare så glad for den, og så glad for at have fundet en lys sofa der så nemt kan vaskes, så det rent faktisk er muligt at have den, selvom man har små børn.

Resultatet
Og så til det sjove, nemlig billederne. Sådan her endte det med at se ud med det nye betræk, og jeg elsker det! Hvad synes I?

Billede 22-09-2018 15.21.55Billede 22-09-2018 15.36.09Billede 22-09-2018 15.23.45Billede 22-09-2018 15.25.31Billede 22-09-2018 15.25.11Billede 22-09-2018 15.22.16Billede 22-09-2018 15.35.56Billede 22-09-2018 15.21.19

Tak fordi I læste med!

xx

Skærmbillede 2017-08-21 kl. 22.35.46

Grå vægge i stuen

Som overskriften indikerer, og som den skarpe følger allerede har opdaget, så har vi malet alle væggene i vores stue grå.

Jeg har fået en masse (!!) beskeder med spørgsmål til farvekode, om farven er sådan eller sådan i virkeligheden osv, og jeg er bare så glad for at I kan lide resultatet!

Vores vægge var simpelthen så grimme før! Mærker efter møbler der har  hængt på væggene, ridser, lappede huller og en klam gullig farve var hvad der var på de fleste vægge. Endelig fik jeg overtalt Anders til at vi skulle gøre noget ved det, og jeg havde aldrig drømt om at jeg skulle blive så glad for at male! Desværre har jeg, i min iver, glemt at tage før-billeder, men jeg giver jer hermed tilladelse til at forestille jer det værste.. for det var virkelig slemt!

Resultatet derimod er vi så glade for! Vi var spændte på om det ville virker for mørkt at male hele stuen, men det er det på ingen måde, og vores hvidmalede gulve og dører gør, at der kommer en smuk kontrast og de gamle dører bliver fremhævet på en helt speciel og god måde!

Farven vi har malet med hedder Moon 4D (Du kan finde malingen her. Husk du selv skal vælge farve.) og er købt hos Røverkøb.

Vi malede også paneler og dørkarme, det trængte mindst lige så meget som væggene, og med et nymalet hvidt gulv var det et must! Til karmene brugte vi en Silver træmaling i hvid med høj glans; den kan du finde her.

Og her er så resultatet:

 

Tak fordi I læste med, og husk at I altid må spørge, hvis I har spørgsmål!

 

xx

Skærmbillede 2017-08-21 kl. 22.35.46

Hvidmalede gulve

De af jer der følger med på Instagram ved, at jeg har været i gang med at renovere stuen på det sidste. Jeg har fået en masse spørgsmål til både vægge og gulve, og derfor har jeg besluttet at lave to små blogindlæg om processen.

Som overskriften antyder handler dette om gulvene, som jeg har malet. Jeg har længe drømt om at male gulvene i vores lejlighed, da de er så slidte og splintrede, og da vi endelig fik et ‘go’ fra vores udlejer greb jeg chancen. Det har jeg virkelig ikke fortrudt!

Hvilken maling og materialer?
Malingen jeg brugte til at male gulvene hedder “Hafnia Gulvmaling hvid” og er købt hos Røverkøb. I kan finde den her, og endda på tilbud lige nu!

Jeg skrev til Røverkøbs kundeservice for at få den rette rulle og pensen, og fik anbefalet en mohair glatrulle (husk skaft og stang hvis du ikke har det) og en præcisions pensel. Begge dele fungerede super godt til vores gulv.

Hvor meget maling?
Jeg brugte 2 spande (5 liter) til omkring 25-30 km2. Jeg malede 3 lag, og det var der lige præcis nok til. Det skal lige siges at vores gulv også sugede ret meget, fordi det er sååå slidt! Hvis jeg vidste vi skulle bo her længe endnu havde jeg, pga gulvets tilstand, malet et lag mere, men gulvet skal rives op når vi flytter, så jeg besluttede at jeg ikke ville købe mere.

Fremgangsmåde
Pga. pladsmangel havde vi desværre ikke mulighed for at tømme stuen helt, så vi rykkede alle møbler over i den ene halvdel af stuen og malede halvdelen af gangen. Det havde klart været nemmere at gøre det hele på én gang, så hvis man har den mulighed ville jeg gøre det!

Jeg startede med at støvsuge, vaske med almindelig trævask og vaske efter med rent vand så overfladen var helt ren. Sørg for at gulvet er helt tørt inden malingen kommer på.

Da gulvet var tørt malede jeg kanterne med en pensel og derefter var det bare at rulle malingen på med rulle. Det var super nemt! Jeg ventede et døgn mellem hvert lag, men det skulle være tørt nok til næste lag efter 4 timer.

Her ses før, 1. lag og 2. lag

6F1E1955-B1BB-4E50-83CA-57009728C25A kopi


Resultat
Jeg er virkelig glad for resultatet af vores ‘nye’ gulv! Ikke nok med at det lysner hele stuen, så er det også virkelig nemt at rengøre og der er ikke nogen af os der har fået en eneste splint siden det blev malet (før var det en daglig begivenhed at sidde med pincetten og hive splinter ud af både Alfreds og vores fødder).

Så hvis du går og overvejer at male dine gulve hvide, så kan jeg kun anbefale det!

Har jeg ikke fået svaret på alle jeres spørgsmål? Så stil endelig spørgsmål i kommentarfeltet eller på Instagram.

Før og efter.

Det endelige resultat